Kókuszgolyó készítése

Kókuszgolyó készítése

A kókuszgolyó a házibulik és hétvégék egyik sztárja

Kókuszgolyó – ahogy én készítem

A kókuszgolyók a gyerekzsúrok és egyéb bulik ünnepelt sztárjai.

Nem elég, hogy finomak, hanem könnyen és gyorsan el tudod őket készíteni.

Hozzávalók a kókuszgolyókhoz

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaó (nem cukrozott, hanem normál, keserű kakaópor)
  • 20 dkg porcukor
  • fél dl rum vagy 2 evőkanál rumaroma
  • egy adag presszókávé (készítheted instant kávéból is)
  • forralt tej, hogy összeálljon
  • a beforgatáshoz: kókuszreszelék.

A kókuszgolyó készítése

Daráld le a kekszet (vagy eleve vásároljál darált kekszet) és a diót.

Add hozzá a többi hozzávalót. Annyi forralt tejjel gyúrd össze, hogy könnyen formázhass belőle kókuszgolyókat (ne legyen túl lágy).

Esetleg egy-két kanál lekvárt is gyúrhatsz bele.

A kész golyókat forgasd kókuszreszelékbe, tedd egy tányérra, majd tedd a hűtőbe.

Tipp a kókuszgolyó készítéséhez

A golyók készítéséhez vizezd be kicsit a tenyeredet. Így nem ragad hozzá a massza.

További kókuszgolyó változatok

A fentiekhez képest több érdekes változata is van a kókuszgolyó készítésnek.

  1. Rakhatsz 10 dkg RAMA margarint is a masszába.
  2. Többen nem tesznek diót a masszába. Ilyenkor kicsit több cukrot tegyél bele.
  3. Ha ínyenc vagy, tehetsz a kókuszgolyók közepébe magozott meggyet.

A szerzőről Összes bejegyzés megtekintése

Sipos Ottó

a Családapa iOS Magazin és weboldal alapítója. Budapesten éli a családapák mindennapi életét. Kövesd a Facebookon, az Instagramon, Twitteren és a Google Plus-on.