Grillezett padlizsán szerepel a terveidben? Kíváncsi vagy azokra a részletekre, amitől igazán frenetikus lesz a grillezés során a padlizsán, aminek a szezonja egyébként júliustól nagyjából ősz végéig tart?

Jó helyen jársz, nézzük a részleteket!

Milyen íze van a grillezett padlizsánnak?

A padlizsánnak sajátos íze van: a külső, lila héja enyhén keserű (főleg a nagyobb méretű, érettebb példányoké), a húsa kásás állagú és semleges íze van, a magos rész pedig kifejezetten ízletes.

Grillezett padlizsán receptek

Grillezett padlizsán dióval, gránátalmával, chilis joghurttal

Pinterest

undefined

Grillezett padlizsán és cukkini

A padlizsán és a cukkini nagyjából egyszerre elérhető zöldségek. Ha grilleztek, érdemes akár mindkettőt az étlapra tűzni. Készítsetek remek grillzöldség tálat, benne a különleges ízű, lila színű padlizsánnal.

Pinterest

undefined

Grillezett padlizsán és paradicsom lilahagymával,  mozzarellával

Kiváló mediterrán ebéd vagy vacsora receptre találsz ebben az összeállításban.

Pinterest

undefined

A padlizsánt meg kell hámozni grillezés előtt?

Bár kissé keserű a padlizsán héja, semmi szükség rá, hogy meghámozd grillezés előtt. Főleg, ha kisebb, zamatosabb, frissebb példányokat választasz a grillezéshez. Nyugodtan hagyd meg a tápanyagban gazdag héját.

Mikor jó a padlizsán?

Azokat a padlizsánokat válaszd, amiknek a héja sima, fényes és sötétlila színű.

Azokat kerüld, amik még túlzottan világos színűek. A másik véglet, amikor már bíborba hajlik, kifakultnak, fénytelennek látszik.

Padlizsán előkészítése

A megmosott padlizsánt vágd egy centis szeletekre, és enyhén (tényleg csak enyhén!) sózd meg. Hagyd rajta a sót 20 percig, hogy a felesleges víz kijöjjön belőle.

Milyen pác illik a padlizsánhoz?

Fokhagymás, balzsamecetes pác

Olíva olajba tegyél 2-3 összenyomott fokhagymát és néhány evőkanál balzsamecetet, kevés őrölt borsot. Ha előkészítésként lesóztad a padlizsánokat, a pácba már ne tegyél további sót.

Fokhagymás, oreganos, pirospaprikás pác padlizsán grillezéshez

Készíthetsz pácot a következő hozzávalókból is:

  • 1 dl olívaolaj
  • petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál oregano
  • negyed teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál balzsamecet

A petrezselymet aprítsd fel, a fokhagymát nyomd össze, majd keverd el a többi hozzávalóval.

Ez a weboldal sütiket használ a forgalom elemzésére és a látogatói élmény növelésére. A használatról információkat kapnak a közösségi média, hirdetési és analitikai partnerek. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Adatvédelmi szabályzat További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát. Adatvédelmi szabályzat

Bezárás