Igazi tavaszi, friss zöldségekből készülő, olaszos étel a pasta primavera, de természetesen nem csak tavasszal fogyasztható, készíthető.

Magam is sokszor nekifutok, hiszen az egyik kedvencemmé vált, miután egyszer elkészítettem.

Egy-egy fárasztó munkanap után akár felüdülésként

Sok-sok változatban készíthető, a piacról éppen beszerezhető friss zöldségek felhasználásával.

Itt most az eredeti változatot mutatom meg, ahogyan a Tastemade Youtube csatornán találkoztam vele.

Kezdd egy nagy fej vöröshagymával

Fogj egy nagy fej, friss vöröshagymát, és szedd le a külső héját, amiből nem mellesleg akár hagyma teát is készíthetsz, ha valaki ne adj isten köhög a családban.

Aprítsd fel a hagymát apróra, majd tedd serpenyőbe.

Önts rá kizárólag kézi sajtolással készült extra szűz oliva olajat.

Sózd meg, majd forgasd fakanállal, míg üvegesre nem párolódik.

pasta primavera oliva olajon párolt vöröshagyma

Friss zöldségek a piacról

Vágj fel apróra 2-3 friss, érett, ízletes paradicsomot.

Tegyél fel vizet egy nagy fazékba, hogy felforrjon, miközben a zöldségek majd egymás után a raguba kerülnek. A vizet ne felejtsd el megsózni, hogy a benne megfőzött spagetti finom, ízletes legyen.

Vissza a zöldségekhez.

Következik az egyik kedvenc zöldségem a cukkini. Ezt is kis darabokra vágom, majd rádobom a párolt hagymára.

Mehet mellé a felvágott paradicsomok fele.

Azért csak a fele, mert lényeges, hogy két féle ízt adj a paradicsommal a zöldség ragunak.

Azzal, hogy a paradicsom két adagban, két féle főzési idővel kerül az ételbe, két ízhatás jelenik meg benne.

Következő zöldségként jöhet a fiatal sárgarépa. Tisztítsd meg, aztán ezt is vágd apróra. Küldheted a serpenyőbe.

Ha felforrt a víz, dobd bele főni a spagettit.

Végül jöhet a brokkoli, ami nálam időnként kimarad, így meg tudom erősíteni, hogy nélküle is remek pasta primavera készíthető, de ha teheted, használj brokkolit is. Több, jobb íz, több vitamin a jutalmad érte.

A brokkoli apróra vágott szára mehet a raguba, a rózsája pedig főni a spagetti mellé a forró vízbe.

A ragut ne felejtsd el gyakran kevergetni, nehogy leragadjon, leégjen.

A brokkoli után beleteheted a paradicsom másik felét, ami nyersebb, savasabb lesz a rövidebb főzés miatt.

Ha megfőtt a brokkoli, szűrőkanállal tedd át a raguba. pasta primavera, benne paradicsom, cukkini, sárgarépa, brokkoli

Állítsd össze a pasta primaverát

Készíts elő mozzarella sajtot, darabold fel.

Szűrőkanállal tedd át a megfőtt spegettit a ragura.

Locsold meg oliva olajjal (ami az egészséged érdekében kizárólag mechanikus sajtolással készül, így bővelkedik telítetlen zsírsavakban …).

Forgasd össze a zöldség raguval.

Dobd rá a mozzarella sajtot, hogy rá tudjon olvadni.

Ha van otthon bazsalikomotok, tépj le pár levelet, és felébe, harmadába szaggatva dobáld rá az elkészült pasta primaverára. Persze, jó a zacskós, szírított is, de ha teheted, elsősorban friss fűszernövényeket használj. Garantált vele az ellenőrzött minőség.

Forgasd át az egészet, majd tálalhatod.

Pasta primavera – Hozzávalók

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 1-2 fiatal cukkini
  • 2-3 fiatal sárgarépa
  • kis fej brokkoli
  • mozzarella sajt
  • 2-3 evőkanál kizárólag mechanikus eljárással sajtolt extra szűz oliva olaj
  • 6-8 levél friss bazsalikom

 

Cím
recipe image
Recept neve
Pasta primavera
Megosztva
Előkészítési idő
Főzési idő
Összes elkészítési idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)