Az, hogy a legtöbb ember nem tölt el 10 órát a mesterséges intelligencia tanulmányozására, az szerintem egy HIBA.

Mondhatod, hogy a 10 óra sok, neked nincs ennyi időd, de ha ezt a 10 órát az életedre vetíted ki, te is tudod, hogy ez igazából semmi.

Ha azt mondod, hogy nincs 10 órád arra, ami nem csak a saját, hanem egész generációk életére lesz hatással, és ez téged nem érdekel – hát az FURCSA.

Hacsak nem mész nyugdíjba 3 éven belül, az aktív, munkával töltött életedre is drámai hatással lesz. Egyszerűen nem teheted meg, hogy annyira figyelmen kívül hagyod, hogy 10 órát sem vagy hajlandó foglalkozni vele.

Csak azért, mert egy ismerősöd legyintett a mesterséges intelligenciára, vagy mert láttál egy címlap sztorit, egy vicces videót, hogy még ezt vagy azt a kérdést sem tudja rendesen megválaszolni a mesterséges intelligencia, miért kellene rögtön elutasítanod?

Most, hogy itt van a hétköznapi életben, és minden nagy technológiai cég láthatóan a legfontosabb fejlesztési célja közé emeli, vedd Te is a fáradságot, és ismerkedj vele, csak 10 órán keresztül.

Keress rá a Google-ban, nézz Youtube videókat a témában, használd a számodra elérhető mesterséges intelligencia eszközöket, és tapasztald meg, neked miben és hogyan tud segíteni.

És ettől a ponttól kezdve már nem egy zsigerből elutasító leszel, hanem valaki, aki belül érzi, hogy ezzel kezdenie kell valamit, és talán pont ezért, nem a vesztes vagy a lemaradók oldalára kerülsz, amikor élesbe fordulnak a dolgok.

Miért ne adhatnál erre 10 órát magadnak?

Ha felkészültél rá, segíthetek a generatív AI használatában ezzel a képzéssel: https:www.siposotto.hu/aikepzes

prompt-engineering-kepzes-kezdoknek

A szerzőről

Sipos Ottó

a Családapa weboldal alapítója. Budapesten éli a családapák mindennapi életét. Kövesd a Facebookon, az Instagramon, és a Twitteren.