prompt-engineering-kepzes-kezdoknek

A Balaton északnyugati csücskében eltöltött nyaralásaink során több alkalommal is remek órákat töltöttünk a gyerekekkel, a balatonedericsi Afrika Múzeumban.

Volt, hogy az autóban kellett kivárni a tomboló felhőszakadást, hogy utána bemehessünk a kis állatkertbe a múzeum mellett, de a többi alkalommal vagy egy strandolós nap délutánján vagy egy felhősebb napon látogattunk el ide.

Minden esetben kiválóan érezte magát a család.

Néhány szó az Afrika Múzeum alapítójáról

A múzeum weboldalán ezt olvashatjuk:

1944-ben, mint csendőr századost a báró Hatvany Alexandrá-val kötött titkos házassága miatt börtönre ítélik. A Horty-rendszert követő új hatalom szakmai tudásának köszönhetően 1950- 1952 között a kormányvadászok főnökévé nevezik ki.

A politikai viharok családjával együtt menekülésre kényszerítik. Ausztriában, Németország- ban tevékenykedik vadászati vonalon, majd a Frankfurt melletti Opel Zoo egyik vezetője. Az 1954. évi düsseldorfi nemzetközi vadászkiállítás trófeaosztályának vezetőjeként működik.

Három afrikai gyűjtőútja után, 1958-ban végleg elhagyja Euró- pát és Tanzániában települ le, ahol állatkertek és múzeumok megbízásából mint gyűjtő és vadbefogó tartja fenn magát.

Évek múltán az ország egyik legismertebb fehér vadásza, állatkert és vadaskert alapító, az afrikai vadászkultúra európai mintára történő átformálója a Kilimandzsáró és a Meru vulkán vadászterületein, ahol egyben vadászati főnök is.

Az 1971-es budapesti Vadászati Világkiállítás egyik értelmi szerzője, melyen a tanzán pavilon vezetőjeként vesz részt.

Vadászati és néprajzi gyűjteményének nagy részét 1984-ben Balatonedericsre, családi kúriájába hozza haza, mely azóta élő állatvilággal körülvéve, mint múzeum működik.

Balatonederics – Afrika Múzeum – képek

Hol található a múzeum?

Az Afrika Múzeum nyitva tartása és belépői

A múzeum tudtunkkal április és október között tart nyitva, nyáron hosszabb nyitva tartás mellett.

A felnőtt belépők, mikor legutóbb ott jártunk, 1500Ft-be kerültek voltak, míg a gyerekeknek 800Ft-os belépőt lehetett venni.

Az aktuális információkért nézzétek meg az Afrika Múzeum honlapját.

 

prompt-engineering-kepzes-kezdoknek

A szerzőről

Sipos Ottó

a Családapa weboldal alapítója. Budapesten éli a családapák mindennapi életét. Kövesd a Facebookon, az Instagramon, és a Twitteren.