Remekül szórakozhattok a gyerekeddel, ha kéznél van egy digitális fényképezőgép, de akár csak egy okostelefon.

Kids Activities Blog-on találtam egy gyűjteményt, benne 11 remek játékkal, amit a fényképezés köré szervezhettek.

A listából nekem a következő 3 tetszett leginkább:

Klónozd a gyereket

Ehhez egy fényképezőállványra is szükségetek lesz, de cserében igazán izgalmas képet készíthettek, amit aztán büszkén mutogathattok majd az ismerősöknek.

A dolog lényege, hogy az állványra tett fényképezőgéppel készítetek egy sor képet, ahol ugyanaz a háttér, pontosan ugyanazzal a beállítással, de a gyereked mindegyik képen máshol tűnik fel és mást csinál.

Ha elkészülnek a képek, akkor egy fotó szerkesztőben, például a +PicMonkey segítségével (az overlay funkcióval) egymásra tudjátok szerkeszteni őket. Az eredmény olyasmi lesz, mint amit a képen látsz. Ugyanazon a képen, a gyereked feltűnik 5-6 pozícióban.

null

Szerintem óriási ötlet. Ha megcsináljátok, töltsétek fel valahová és linkeld be egy hozzászólásban.

Hasonlítsd össze

Ebben a fényképezős játékban menjetek ki a szabadba, és fényképezzétek le ugyanazokat a dolgokat (virág, kutya, néni a padon, furcsán görbe fa …) külön-külön te és a gyereked.

Otthon aztán beszélgethettek a két-két képekről. Miben hasonlítanak, miben különböznek egymástól.

Vissza a vidámsághoz

A fényképezős játékok közül a harmadikban beszélgessetek a gyerekeddel arról, hogy mit talál az életben vidámnak, mik a jó dolgok körülöttetek.

Ezután menjetek ki az utcára, parkba, azzal a céllal, hogy keressen ilyen vidám és jó dolgokat és fényképezzen le közülük ötöt.

Vadásszatok a vidámságra!

Igazán jó a többi ötlet is, olvasd el őket, és írd le egy hozzászólásban, hogy neked melyik tetszik legjobban.

A szerzőről

Sipos Ottó

a Családapa weboldal alapítója. Budapesten éli a családapák mindennapi életét. Kövesd a Facebookon, az Instagramon, és a Twitteren.