Tudtad, hogy a Google döntéseiben az EAT faktoroknak (tapasztalat, szakértelem, hitelesség és megbízhatóság) nagy szerepük van? Így határozza meg, hogy melyik cikk kerüljön előtérbe a többi közül, melyik nyújtja a legnagyobb értéket az olvasóknak, és melyiket ajánlja a találati listában.

Ha blog posztot írsz, előnybe kerülhetsz a többiekkel szemben, ha odafigyelsz a Google EAT faktorokra.

Google EAT  (tapasztalat, szakértelem, hitelesség és megbízhatóság) faktorok

1. Google EAT faktor: Megbízhatóság (Trustworthiness)

A Google nagy hangsúlyt fektet az oldalak megbízhatóságára. Ez az EAT faktorok közül kiemelt jelentőségű, és a többi három tényezőt is támogatja. A tartalom akkor tekinthető megbízhatónak, ha pontos, őszinte, biztonságos és valós információkat nyújt.

2. EAT faktor: Tapasztalat (Experience)

A tapasztalaton alapuló tartalom akkor értékes, ha a szerző személyes tapasztalatára támaszkodik. Az olyan tartalmak, amelyeket az író saját maga átélt és megtapasztalt, sokkal értékesebbek az olvasók számára.

3. faktor: Szakértelem (Expertise )

A szakértelem azt jelenti, hogy a tartalom írója mélyebb tudással és jártassággal rendelkezik a témában. Ezáltal a tartalom minőségesebb és értékesebb lehet, mint azoknak, akik csak felületes ismeretekkel rendelkeznek.

4. Google EAT faktor: Hitelesség (Authoritativeness )

A hitelesség az, ami a tartalomnak a legnagyobb mértékben meghatározza a minőségét és megbízhatóságát. Ha az emberek abszolút forrásnak tekintik az adott tartalmat, az hozzájárul a Google rangsorolásához.

Az EAT faktorok figyelembevétele segít a weboldalak minőségének javításában.

Ez magában foglalja

  • a valódi forrásokra való hivatkozást,
  • eredeti képek és videók használatát,
  • hiteles szereplőkkel történő interjúk készítését, valamint
  • a közvetlen forgalom és a többi platformon való jelenlét növelését.
  • Emellett fontos az oldal megbízhatóságának és
  • a szerzők hitelességének bemutatása a weboldal struktúrájában és a tartalom megfelelő kidolgozásában.

Emellett fontos az oldal megbízhatóságának és a szerzők hitelességének bemutatása a weboldal struktúrájában és a tartalom megfelelő kidolgozásában.

A fenti stratégiák alkalmazása segíthet abban, hogy a tartalom kiemelkedjen a tömegből, és növelje a weboldal hitelességét és minőségét.

Ha további részleteket olvasnál a témában: itt írtam részletesebben a Google EAT fakrotokról.

prompt-engineering-kepzes-kezdoknek

A szerzőről

Sipos Ottó

a Családapa weboldal alapítója. Budapesten éli a családapák mindennapi életét. Kövesd a Facebookon, az Instagramon, és a Twitteren.