Grillezett padlizsán szerepel a terveidben? Kíváncsi vagy azokra a részletekre, amitől igazán frenetikus lesz a grillezés során a padlizsán, aminek a szezonja júliustól nagyjából ősz végéig tart?
- Milyen íze van a grillezett padlizsánnak?
- 9 grillezési hiba, ami akár az egészségedet is veszélyezteti – letölthető PDF könyv
- Grillezett padlizsán dióval, gránátalmával, chilis joghurttal
- Grillezett padlizsán és cukkini
- Grillezett padlizsán és paradicsom lilahagymával, mozzarellával
- A padlizsánt meg kell hámozni grillezés előtt?
- Mikor jó a padlizsán?
- Padlizsán előkészítése
- Milyen pác illik a padlizsánhoz?
Milyen íze van a grillezett padlizsánnak?
A padlizsánnak sajátos íze van: a külső, lila héja enyhén keserű (főleg a nagyobb méretű, érettebb példányoké), a húsa kásás állagú és semleges íze van, a magos rész pedig kifejezetten ízletes.
Grillezett padlizsán receptek
Grillezett padlizsán dióval, gránátalmával, chilis joghurttal
http://tetovainyenc.ro/2017/09/27/grillezett-padlizsan-dioval-granatalmaval-chilis-joghurttal/
Grillezett padlizsán és cukkini
A padlizsán és a cukkini nagyjából egyszerre hozzáférhető zöldségek. Ha grilleztek, érdemes akár mindkettőt az étlapra tűzni. Készítsetek remek grillzöldség tálat, benne a különleges ízű, lila színű padlizsánnal.
https://friss.blog.hu/2015/05/07/grillezett_cukkini_es_padlizsan_294
Grillezett padlizsán és paradicsom lilahagymával, mozzarellával
Kiváló mediterrán ebéd vagy vacsora receptre találsz ebben az összeállításban.
A padlizsánt meg kell hámozni grillezés előtt?
Bár kissé keserű a padlizsán héja, semmi szükség rá, hogy meghámozd grillezés előtt. Főleg, ha kisebb, zamatosabb, frissebb példányokat választasz a grillezéshez. Nyugodtan hagyd meg a tápanyagban gazdag héját.
Mikor jó a padlizsán?
Azokat a padlizsánokat válaszd, amiknek a héja sima, fényes és sötétlila színű.
Azokat kerüld, amik még túlzottan világos színűek. A másik véglet, amikor már bíborba hajlik, kifakultnak, fénytelennek látszik.
Padlizsán előkészítése
A megmosott padlizsánt vágd egy centis szeletekre, és enyhén (tényleg csak enyhén!) sózd meg. Hagyd rajta a sót 20 percig, hogy a felesleges víz kijöjjön belőle.
Milyen pác illik a padlizsánhoz?
Fokhagymás, balzsamecetes pác
Olíva olajba tegyél 2-3 összenyomott fokhagymát és néhány evőkanál balzsamecetet, kevés őrölt borsot. Ha előkészítésként lesóztad a padlizsánokat, a pácba már ne tegyél további sót.
Fokhagymás, oreganos, pirospaprikás pác padlizsán grillezéshez
Készíthetsz pácot a következő hozzávalókból is:
- 1 dl olívaolaj
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- fél teáskanál oregano
- negyed teáskanál pirospaprika
- 2 evőkanál balzsamecet
A petrezselymet aprítsd fel, a fokhagymát nyomd össze, majd keverd el a többi hozzávalóval.





