A sertéshús melyik része a papszelet

A papszelet a sertéshúsnak egy nem mindenki által könnyen azonosítható része.

A lapocka, a borda (oldalas) és a hasaalja (dagadó) szögelésben található ez a kis, vékony hús darab, amit papszeletnek hívnak.

A bolti sertéspultokon én még nem láttam, de, ha kint jársz a piacon, kérd a hentesedtől (ugye neked is van egy olyan hentesed, akihez vissza-vissza jársz, mert bízol benne, hiszen a mútban is mindig szép hússal tértél haza tőle, soha nem vágott még át?).

A papszelet nem szín hús, lesznek rajta zsírosabb részek is. Pont ezért tudod majd úgy kisütni, hogy nem kell hozzáadnod további zsíradékot. Saját zsírjában meg lehet sütni.

Kapcsolódó: itt találod hozzá a papszelet receptet.

A szerzőről

Sipos Ottó

a Családapa weboldal alapítója. Budapesten éli a családapák mindennapi életét. Kövesd a Facebookon, az Instagramon, és a Twitteren.