Ha a tapasztalatodat szeretnéd valamilyen online tanfolyam keretében átadni másoknak, de egyelőre még nem tudod, hogy mit tartalmazzon ez a tanfolyam, akkor a következők végig gondolását javaslom.

Átalakulás (transzformáció)

Első lépésként gondold azt végig, hogy milyen átalakuláson fog végig menni, aki elvégzi a tanfolyamot.

Példa: weboldal készítő online tanfolyam

Példa lehet az átalakulásra, hogy valakinek nincs jelenleg weboldala, de szeretne egyet készíteni, ezért elvégzi a tanfolyamodat.

Az online tanfolyam végén létrehozta a weboldalát, ami pénzt termel számára.

Példa: vlogger képző online tanfolyam

Valaki szeretne vlogger lenni, de jelenleg még bátorsága sincs, hogy belekezdjen. Megpróbálja feltérképezni, hogy egyáltalán mit kell csinálnia, és amikor elvégzi a tanfolyamot, képes lesz arra, hogy vloggerként megállja a helyét.

Az átalakulás itt, hogy még nem tudja, hogyan csinálja, a végén pedig egy sikeres vlogger.

Példa: félmaraton futás online tanfolyam

Valaki jelenleg két kilométert tud lefutni, de szeretne félmaratont teljesíteni. Ilyenkor a vágyott állapot, az átalakulás utáni állapot, hogy a félmaratont le tudja futni az online tanfolyamod felhasználásával.

A szükséges lépések. Milyen moduljai legyenek az online tanfolyamnak?

Amikor az átalakulás meghatározásával kész vagy, írj le 3-8 – ennél több nem kell, de legalább legyen három – olyan lépést, amit meg kell tennie a tanfolyam keretében ahhoz, hogy a vágyott állapotot elérje.

A tanfolyam lépéseinek részletei

Végül minden egyes lépéshez írd le, hogy mit kell ebben a lépésben tenni. Egyszerűen, vázlatosan fogalmazd meg.

Amikor ezzel elkészültél, gyakorlatilag megvan az online tanfolyam vázlata, amiből elindulva aztán kidolgozhatod a tanfolyam részleteit.

prompt-engineering-kepzes-kezdoknek

A szerzőről

Sipos Ottó

a Családapa weboldal alapítója. Budapesten éli a családapák mindennapi életét. Kövesd a Facebookon, az Instagramon, és a Twitteren.