Szeretnéd, ha lenne egy olyan weboldalad, benne szakmai vagy szórakoztató tartalommal, ami alapján bárki tisztában lenne a szakértelmeddel? Egy blog létrehozása segít ebben.

Egy olyan online megjelenésed, ami segítene, ha elveszíted az állásodat, ami hozzájárulhat a családi kassza kiegészítéséhez?

Ha még nincs blogod, akkor a mai napi teendőd, hogy megézed az alábbi videót, aztán átgondolod, megtervezed egy saját blog elindítását.

Ha már van saját blogod, akkor a mai nap legyen a pihenésé.

Miért érdemes blogot létrehozni? Kinek érdemes blogot indítania?

Meggyőződésem, hogy szinte mindenkinek érdemes egy olyan blogot létrehoznia, ami vagy az érdeklődési körével kapcsolatos vagy szakértői területét, hozzáértését mutatja be.

Családapaként elsősorban az utóbbi miatt javasolom, hogy te is indíts egy saját blogot.

Soha nem tudhatod, hogy mikor lesz szükséged egy új állásra. Abban a pillanatban tudsz indítani egy vállalkozást a szakértelmed alapján, amihez a népszerűsítéséhez a blogod is nagy segítséget ad.

Vagy, ha nem akarsz vállalkozni, hanem egy új állást akarsz inkább betölteni, a szakértői blogod egyértelmű verseny előnyt jelenthet a többi jelentkezővel szemben, hiszen a leendő munkaadó számára világosan tudod prezentálni a szakértelmedet és a tapasztalatodat az adott területen.

A blog létrehozása, elindítása végtelenül egyszerű

Csak egy tárhelyre, egy domain névre és egy blog platform telepítésére van hozzá szükséged. Egy WordPress blog elindítása szinte gyerekjáték.

Ha ma nem is indítod el a blogot, mindenképpen juss el odáig, hogy végig gondolod, mi az a terület, amiben különleges a tudásod, van benne tapasztalatod.

Fel se merüljön benned, hogy nincs olyan terület, aminek te lehetnél a szakértője.

Önmagában az, hogy egy adott munkahelyen, egy adott szakterületen eltöltöttél néhány hónapot vagy évet, sok-sok tapasztalatot szerezve és tudást felhalmozva, érdemes arra, hogy bemutasd, megoszd egy internetes weboldalon vagy blogon.

A blog kifejezés ebben a témában ne zavarjon meg, főleg ne rettentsen el.

Tekints a blogra, mint egy publikációs lehetőségére, ahol akár szöveges cikkeket, videókat, audio felvételeket vagy bármilyen más formátumú tartalmat elhelyezhetsz.

Ezen keresztül felépíthetsz egy márkát magadról, amit előnyödre használhatsz az életed számos területén.

A dolog lényege az, hogy legyen egy internetes felületed, ahol szakismeretedről, tapasztalatodról információt tudsz összegyűjteni, a területre vonatkozó érdeklődésedet be tudod mutatni.

Legyen a célod, hogy ha valaki rákeres az adott területre az interneten, téged találjon meg.

Ha veled találkozik az adott szakterülettel kapcsolatban, akkor téged fog hozzátársítani, mint a terület szakértőjét.

A mai feladatod, hogy tervezd meg a blog elindítását, és ha van rá időd, a blog létrehozása.

Hogyan kezdjek blogot írni?

További, kiemelt cikkek blogolás témában:

prompt-engineering-kepzes-kezdoknek

A szerzőről

Sipos Ottó

a Családapa weboldal alapítója. Budapesten éli a családapák mindennapi életét. Kövesd a Facebookon, az Instagramon, és a Twitteren.