Ha a vállalkozásod piackutatási, piaci környezet elemzési fázisán dolgozol, és eljutottál a vásárlói perszónák felvázolásáig, a következő lépés az lesz, hogy perszóna interjú segítségével rengeteg információt szerezzél magadnak a piaci igényekről, a meglévő megoldásokról, a kommunikáció módjáról.

Az előző videóban a ChatGPT segítségét kértük a vásárlói perszónák létrehozásában, a mostani videóban pedig következik a nagy nyelvi modellel, esetünkben a ChatGPT-vel készített interjú ahol a ChatGPT felveszi a kiválasztott perszóna szerepét, és válaszol minden feltett kérdésünkre.

Vásárlói perszóna interjú ChatGPT-vel – videó

Szerepjáték a vásárlói interjúhoz

Az interjúban elemzzük a perszóna igényeit, problémáit. Próbáljuk ezeket körüljárni, rákérdezni, minél mélyebben megismerni.

Szeretnénk a kommunikációs csatornákat is megtudni, hiszen ez fontos, amikor majd ténylegesen kommunikálni kell a piacon a leendő vásárlóval.

Szeretnénk azt is minél inkább megismerni, hogy amivel most találkozik a piacon, azokat milyen jellemzők szerint választja ki, vásárolja meg, hogyan viszonyul ezekhez.

Szeretnénk megismerni azt is, hogy a jelenlegi vásárlásai során milyen élmények érik, mi az, amit legjobbnak talál, mi az, amit fontosnak talál, hiszen ezeket nekünk is érdemes az élmény kilalakításakor figyelembe venni.

vásárlói perszóna interjú ChatGPT-vel
Ha nincs pénzed drága és sokszor bizonytalan kimenetű személyes vásárlói interjúkra, használd a ChatGPT promptot, amivel fiktív karakterekkel (vásárlói perszónákkal) folytathatod le az interjút, amikor csak akarod, olyan mélységbe, ahogyan szeretnéd.

A ChatGPT-s interjú nagy előnye

A ChatGPT segít az interjú lebonyolításában. Birka türelemmel válaszol minden feltett kérdésre.

A megoldás nagy előnye, hogy ellentétben egy élő személyes interjúhoz, ahol egy esélyed van leülni és beszélgetni a piaci szereplővel, aztán elválnak útjaitok, itt később is visszamehetsz a ChatGPT-hez és onnan folytathatod a kérdések feltevését, ahol abbahagytad.

Ha valami eszedbe jut, csak beírsz egy újabb kérdést, és érkezik a segítő válasz.

Kapcsolódó videók: Itt tudod követni az újabb chatGPT-vel kapcsolatos videókat a Youtube csatornán

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM: A videóban szereplő perszóna alkotáshoz és interjúhoz használt ChatGPT4 prompt része a Piackutatás Profit Aktivátornak –> itt találod.

prompt-engineering-kepzes-kezdoknek

A szerzőről

Sipos Ottó

a Családapa weboldal alapítója. Budapesten éli a családapák mindennapi életét. Kövesd a Facebookon, az Instagramon, és a Twitteren.