Csirkecombból és csirkemellből is finom grill étel készülhet. Sokan választják inkább a csirkemellett, pedig a száraz csirkemell helyett grill kajának jobb a szaftosabb, ízletesebb grillezett csirkecomb.
Kapcsolódó: grillezett csirkemell
Ha az egyszerűbb, de sajnos ízfokozókban gyakorta gazdag utat választod, előkaphatsz egy csomag grillcsirke fűszerkeveréket és keverd el kevés étolajban. Dörzsöld be vele a csirkecombokat, és a csomagon szereplő pácolási idő után mehet is a grillre.
Ha a bolti egyen fűszer helyett többre, jobbra, természetesebbre vágysz, készítsd el a már bevált, családi csirke pácodat vagy válassz egyet az alábbi pácok közül.
Grillezett csirkecomb pác receptek
Joghurtos pác csirkecomb grillezéshez
Finom joghurtos pácot készíthetsz a csirkecombhoz 3dl natúr joghurt, 4 evőkanál olívaolaj, fél citromlé, 2 gerezd fokhagyma, kevés bors vagy borsikafű és zöldfűszerek (pl. petrezselyem, bazsalikom, oregánó …) használatával.
Mézes-mustáros csirkepác
A mézes-mustáros pác készítéséhez használj 4 evőkanál mustárt, 4 evőkanál mézet, 6 evőkanál olívaolajat, 3 gerezd összenyomott fokhagymát, kevés borsot és szintén kevés őrölt szerecsendiót.
Mézes ketchupos csirke pác
Izgalmas kaland az ízek világában, ha 3 evőkanál ketchupot összekeversz 1 evőkanál mézzel, 1 gerezd fokhagymával és 1 naracs levével.
Magyaros csirkepác
Magyaros jelleget adhatsz a húsnak, ha a pácot olívaolaj, pirospaprika, kömény, bors, korainder, kakukkfű, mustár és fokhagyma felhasználásával készíted.
Fokhagymás mustáros csirkepác
Egyszerű pácot készíthetsz, ha 4 evőkanál mustárhoz és ugyanannyi olívaolajhoz hozzákeversz 3 gerezd zúzott fokhagymát és egy csipet borsot.
Olaszos csirkepác
Az olaszos jellegű pác hozzávalói 4 evőkanál olívaolaj, fél-fél teáskanál oregánó, bazsalikom és kakukkfű, egy gerezd zúzott fokhagyma és kevés só.
Bármelyik pácot használod, érdemes legkevesebb 1 órát rajta hagyni a csirkecombokon, mielőtt megkezdenétek a grillezést, de akár előző este is bepácolhatod őket.
Grillezett csirkecomb receptek
Grill könyv, ma apa főz
Neked válogatott grill receptek, legyen szó grill húsokról, halakról, zöldségekről vagy sajtokról.
Grill könyv, ma apa főz
Grillezett csirkecomb filé
Ha az egyszerűségre törekszel, a kifilézett csirkecombokat készítsd elő a választott pácban, aztán, ha felforrósodott a grill, fektesd őket az olajozott grillrácsra, majd forgatva grillezd őket készre.
Ha precíz akarsz lenni, akkor készül el, ha kb. 74C a húshőmérővel mért belső hőmérséklete. Egyébként meg vágd meg a legvastagabb részén. Ha a kiszivárgó lé tiszta és nem rózsaszín, akkor átsült. Ha még rózsaszínű a lé vagy a hús, akkor még süsd tovább.
Grillezett csirkecomb filé barbeque szósszal
Ebben a változatban házilag készített barbeque szósz teszi porhanyóssá a grill csirkét.
Grillezett paprikás csirkecomb
Ez a recept változat inkább a hozzá készített, grúz recept szerinti mártogatós miatt érdekes.
Milyen köret illik a grillezett csirkecombhoz?
Jól passzol hozzá a grillezett krumpli, a grillezett zöldségek, a párolt rizs, de egy finom zöld saláta is.
Milyen bor illik a grillezett csirkecombhoz?
A grillezett csirkéhez válassz száraz vagy félszáraz fehér bort vagy rozét.
Fehér borban jó választás az olaszrizling a savanykás, citrusos, virágos aromája miatt, vagy a chardonnay a citrusos, almás, körtés ízhatása okán. Én inkább a chardonnayt választom szívesebben az olaszrizlinggel szemben, ha grillezett csirkecombhoz választok bort.
Rozéban egy könnyű pinot noir vagy cabernet franc gyümölcsös, fűszeres, friss jellege harmonizál jól a grillezettt csirke füstös aromájával.
Milyen sört válassz csirkecomb grillezéshez?
Én egy pilsnert választanék a grillezett csirkecombhoz. Ez a sör jól illik a grillezett csirkehús ízéhez és nem nyomja el a fűszereket.
Grill könyv, ma apa főz
Neked válogatott grill receptek, legyen szó grill húsokról, halakról, zöldségekről vagy sajtokról.
Grill könyv, ma apa főz
Gyakori kérdések – grillezett csirkecomb
Jó választás csirkecomb grillezéshez a joghurtos, a mézes-mustáros, a magyaros vagy a fokhagymás-mustáros pác.
Míg el nem éri a belső hőmérséklete a 74C-t. Ha megvágod, és a leve tiszta és nem rózsaszín, akkor átsült.
A grillezett csirkéhez válassz száraz vagy félszáraz fehér bort, például a Chardonnay-t.