Úgy tartod, hogy a grillezés igazából a húsokról szól, a grillezett zöldségek egyenesen unalmasak?

Gondold újra! A grillezett zöldségek megannyi új íz árnyalatot, szépséget, illatot, hangulatot adnak a grillezés élményéhez.

Összegyűjtöttünk neked egy sor izgalmas, könnyen és gyorsan elkészíthető grill zöldség receptet, hogy a grillezés, a kerti partik ne csak a grillezett húsokról szóljanak.

Grillezett cukkini

Grill könyv, ma apa főz

Neked válogatott grill receptek, legyen szó grill húsokról, halakról, zöldségekről vagy sajtokról.
Grill könyv, ma apa főz

A zöldségeseknél szinte folyamatosan elérhető a cukkini, ezért semmi akadálya, hogy ezt a könnyen és gyorsan grillezhető zöldséget felvegyétek a grill ételeitek sorába.

Grillezett gomba, a grillezett zöldségek izgalmas választása

Biztosan még a zöldségek között is sok minden más előbb jut eszedbe, ha grillezéshez készülődtök, mint a gomba, pedig isteni kiegészítője a többi grill ételnek, és sok önmagában izgalmas grill gomba recept is létezik.

Ha kipróbálod, biztosan megkedvelitek, annyira finom és különleges ízekkel egészíti ki a többi grill ételedet. Ráadásul, ahogy szeretjük, könnyen és gyorsan elkészíthető.

Grill krumpli, a robogós köret

Az ezerarcú burgonya grillezéshez is kiváló. Készíts grill krumplit a grill húsok mellé.

Grillezett padlizsán, a zamatos grillezett zöldség

A padlizsán más elkészítési módok mellett grillezve is zamatos ízekkel ajándékozza meg a grillezés szerelmeseit. Ráadásul igazán egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, mindössze három lépésre van szükség hozzá.

Grillezett kukorica, a gyerekek kedvenc grillezett zöldsége

Hogyan készítheted a legjobb, és egyben akár különleges grillezett kukoricát?

A gyerekek imádni fognak érte, ha kipróbáljátok a kukorica grillezését is. Igazi BBQ csemegére találhattok benne.

Grillezett spárga

Izgalmas grill étel a grillezett spárga, ami önmagában, vagy húsételek, zöldségek kiegészítőjeként is nagyon finom.

A zöldségek és gyümölcsök grillezése jó ötlet, akár grillezett húsok vagy grillezett hal mellé készülnek. Mindannyiunknak több zöldség és gyümölcs fogyasztására van szüksége, és a grillezés élményével összekötve könnyebb dolgunk van, ha ezeket az ételeket szeretnénk az asztalra tenni.

Grill könyv, ma apa főz

Neked válogatott grill receptek, legyen szó grill húsokról, halakról, zöldségekről vagy sajtokról.
Grill könyv, ma apa főz

Valószínűleg senkit nem kell emlékeztetni rá, hogy a zöldségek fogyasztása sok-sok élettani előnnyel jár. Számos betegség kockázatát csökkenti.

Remélem kedvet kaptál a grillezett zöldségek készítéséhez. Még egy érv mellettük, ha a fenntarthatóság is fontos érték számotokra, hogy sokkal kevésbé terheli a zöldség termesztés a Födet, a környezetünket, amit örökül hagyunk a gyerekeinknek.

A szerzőről

Sipos Ottó

a Családapa weboldal alapítója. Budapesten éli a családapák mindennapi életét. Kövesd a Facebookon, az Instagramon, és a Twitteren.